Nevoia de a respirA       

Nevoia de a respira reprezinta nevoia fiintei umane de a capta oxigen din mediul inconjurator,necesar proceselor de oxidare din organism  si de a elimina dioxidul de carbon rezultat din arderile celulare.

Circulatia este functia prin care se realizeaza miscare sangelui in interiorul vaselor sanguine ,care are drept scop transportul substantelor nutritive si a oxigenului la tesuturi ,dar si transportul produsilor de catabolism de la tesuturi la organele excretoare.

                Pulsul reprezinta expansiunea ritmica a rterelor care se comprima pe un plan osos si este sincrona cu sistola ventriculara.Pulsul ia nastere din conflictul dintre sangele existent in sistemul arterial i cel impins in timpul sistolei.Acest conflict se exteriorizeaza prin destinderea ritmica a arterei.

TA reprezinta presiunea exercitata de sangele circulant asupra peretilor arteriali.

 

Nevoia de a se alimenta

Oricarui organism ii este necesar sa ingereze si sa absoarba alimente de buna calitate si in cantitate suficienta ,pt a-si asigura dezvoltarea ,intretinerea  tesuturilor si pt a-si mentine energia indispensabila unei bune functionari.

Nevoia fde a se misca

A se misca si a avea o buna postura sunt o miscare a fiintei vii de a fi in miscare, de a-si mobiliza toate partile corpului prin miscari coordonate , de  a pastra diferitele parti ale corpului intr-o pozitie care sa permita eficacitatea functiilor organismului

 

                NEVOIA DE A SE IMBRACA

                Este o necesitate proprie individului de a purta imbracaminte adecvata dupa circumstante ,temperatura zilei, activitate,pt a-si proteja corpul de rigorile climei*frig caldura umiditate)permitandu-i o libertate a miscarilor

 

                NEVOIA DE A MENTINE TEMP CORPULUI

                Mentinerea temp in limite normale este  necesitatea organismului de a conserva o temperatura la un grad aproximativ constant ,pt a-si mentine starea de bine.

NEVOIA DE A FI CURAT

A FI CURAT, INGRIJIT SI A-TI PROTEJA TEGUMENTELE SI MUCOASELE SUNT O NECESITATE PT A-TI MENTINE  O TINUTA DECENTA SI PIELEA SANATOASA, ASA INCAT ACEASTA SA ISI POATA INDEPLINI FUNCTIILE.

 

NEVOIA DE A COMUNICA

Nevoia de a comunica este o necesitate a fiintei umane de a schimba informatii cu semenii sai.|Ea pune in miscare un proces dinamic ,verbal si nonverbal permitand persoanelor sa se faca accesibile una alteia,sa reuseasca sa puna in comun sentimentele,opiniile,experientele si informatiile.

Anunțuri